Aici poate fi textul referitor la autor
PARTENERIATUL PENTRU CALITATE ŞI CONCURENŢA CORECTĂ
În această săptămână a avut loc la Galaţi prima întâlnire între două şcoli unde s-au pus bazele unui parteneriat pentru calitate şi concurenţa corectă.
Este prima întâlnire de acest gen care are ca scop întărirea poziţiei şcolilor de şoferi mici şi mijlocii şi a ridicare a standardelor de calitate.
Elementul esenţial al discuţiilor a fost constituit din faptul că cei prezenţi nu îşi doresc eliminarea concurenţei ci găsirea de metode prin care să se îmbunătăţească calitatea procesului educaţional,metode de eficientizare a activităţii şcolilor de şoferi,metode de reducere a actului birocratic în favoarea şi beneficiul exclusiv al procesului de învăţământ.
S-au lăsat la o parte prejudecăţile şi orgoliile personale,s-au uitat vechile anemozităţi şi s-a trecut la dialog.
Invităm şcolile de şoferi care cred că se regăsesc în acest parteneriat să colaboreze pentru câştigul şi bunăstarea comună.
E LOC SUB SOARE PENTRU TOATĂ LUMEA !
 
 
 

ŞCOLILE PUSE LA ZID

ŞCOLILE DE ŞOFERI PUSE LA ZID DE AUTORITĂŢI

Criza europeană a ajuns şi în România.
În dorinţa patronilor de a rămâne singuri pe piaţă conform principiului „să moară capra vecinului”au fost introduse în legislaţia în domeniu principii aberante menite să transforme şcolile de şoferi în adevărate universităţi .
Astfel procesul educaţional în care marea problemă o reprezenta formarea deprinderilor pe de o parte pentru a putea pilota autovehicolul şi pe de altă parte însuşirea cunoştinţelor necesare respectării legislaţiei a fost transformat în adevarate servicii de secretariat în care „construirea” documentelor ce trebuie arhivate reprezintă elementul major.
Aceste modificări au dus la paralizarea domeniului prin mărirea costurilor în mod artificial.
Nu putem vorbi la această data despre preţul muncii instructorului care din cauza nevoilor ce îl apasă,nu se mai gândeşte la calitatea procesului educaţional ci la cum ar putea să facă cursantul să înţeleagă că dacă nu dă şpagă la examen nu are nici o şansă.
Desigur ca acei bani nu vor ajunge aproape niciodată la examinator totul fiind doar o cacialma trasă cursantului.
Aberantă este metoda prin care Autoritatea Rutieră Română „descinde” în şcolile de şoferi la fel ca mascaţii în magazinele de „vise”(plante etno-botanice) tratând instituţia şcolii de soferi ca pe un loc unde se încalcă legea flagrant.
La un control făcut şcolii de şoferi elevii au fost întrebaţi cum arată profesorul de legislaţie şi ce înăltime are.
Credeţi că aşa este firesc să se denigreze o instituţie?
Oare nu se găseau alte metode prin care să se verifice prezenţa la orele de teorie decât recunoaşterea profesorului întocmai metodelor stabilite prin proceduri judiciare?
Sunt instituţii de învăţământ superior ai căror studenţi nici nu ştiu unde este facultatea.
Este ruşinos să considerăm tocmai noi românii că România este o ţară de hoţi şi de nenorociţi.
Lăsaţi-ne domnilor să ne facem meseria şi să nu transformăm meseria de instructor în cea de secretară!

CRIZĂ UŞOARĂ !

Iftimie Nicolae Florin
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one